Door: NU.cw
3 augustus 2020

Ouders op Sint Maarten zijn het oneens met de beslissing van de minister van Onderwijs Rodolphe Samuel om met ingang van het nieuwe schooljaar alleen online onderwijs aan te bieden. In een brief aan de minister uitten ze hun bezorgdheid.

Volgens de groep bezorgde ouders werden ze verrast door de brief van Samuel waarin hij 180 graden lijkt te draaien met zijn beleid. Leraren zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest om hun scholen voor te bereiden op een verantwoorde (her-)opening na de lockdown door Covid-19. De ouders missen onderbouwing van de minister om de scholen te heropen.

De ouders verwijzen in hun brief naar onderzoeken die aantonen dat kinderen ernstige schade en achterstand kunnen oplopen door het ontberen van klassikaal onderwijs. Ook de productiviteit van werkende ouders zal achteruit gaan, terwijl Sint Maarten juist nu moet bouwen aan de toekomst, aldus de ouders in hun brief.

De ouders pleiten ervoor de verantwoordelijkheid voor de wijze van onderwijs bij leraren, scholen en ouders te leggen en vragen Samuel zijn beslissing te heroverwegen.

Beeld:Tim van Dijk
-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram