zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een helikopter van het Nederlandse leger is rond 14.30 uur neergestort tussen Aruba en Curaçao. Er zijn twee bemanningsleden om het leven gekomen.

Het gaat om een NH90-helikopter van het marineschip Zr.Ms. Groningen, die is neergestort na vertrek van Aruba. Aan boord bevonden zich vier bemanningsleden. Twee van hen zijn om het leven gekomen, twee anderen hebben geen letsel. De helikopter deed een kustwachtpatrouille in het Caribisch gebied en kwam door nog onbekende oorzaak in het water terecht.

Dat heeft de Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer tijdens een persconferentie verteld. De overleden bemanningsleden zijn de 34-jarige vlieger Christine Martens en 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies. Reddingswerkers hebben geprobeerd de bemanningsleden te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

De nabestaanden van de familieleden zijn op de hoogte gebracht. “Wij wensen hen heel veel sterkte en kracht toe”, vertelt Bauer. Warnies laat een dochtertje achter. Bauer spreekt van een ‘enorme schok’. De NH90-vloot blijft voorlopig aan de grond.

Ook premier Rutte spreekt in Brussel van vreselijk nieuws. “Ik denk dat iedereen in Nederland en bij defensie geschokt is”, vertelt de premier. “Wij leven zeer mee met familie en nabestaanden.”

Beeld: Defensie