woensdag 13 september 2023 01:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 juli 2020

De Curaçaose premier Eugene Rhuggenaath (PAR) reist vandaag af naar Nederland, in verband met de vergadering van de Rijksministerraad aanstaande vrijdag.

Tijdens deze vergadering staan de voorwaarden voor de liquiditeitsteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten centraal. Rhuggenaath hoopt met zijn bezoek aan Den Haag te komen tot een compromis in het belang van de bevolking, maar ziet ook de noodzaak om de banden tussen Nederland en Curaçao te versterken. Steven Martina (MAN) neemt tot en met zondag de honneurs waar.

Bij een persconferentie zei de premier gisteren nog dat Curaçao niet akkoord kan gaan met de gestelde voorwaarden voor de uitbetaling van de derde tranche. Ook als dit zou betekenen als het volk 'op rijst en eieren moet teren'. Hij vroeg de gemeenschap om hem en zijn kabinet in dit besluit te steunen, omdat de autonomie van het eiland door Nederland aangetast dreigt te worden.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram